Bevers

bos beestjes

9 oktober 2010

Hallo, ik ben Steven en sinds kort leiding bij de bevers. Als u nog geen bevers heeft gezien in het Van Speijk gebouw dan kan dat kloppen. De bevers hebben hun opkomsten namelijk in het AROODA gebouw, het is de gemengde groep die Van Speijk en AROODA samen regelen. Na het overvliegen van de bevers naar de welpen of kabouters wanneer ze 7 jaar zijn blijven de meisjes bij AROODA en de jongens gaan naar Van Speijk. daarom staan de bevers ook op de Van Speijk site en ik beheer dit onderdeel als een soort buitenland correspondent. 

Maar genoeg over deze introductie, want ik wil dit onderdeel eigenlijk gaan gebruiken om te vertellen wat de bevers allemaal voor leuke dingen doen. Vorige week hebben de bevers allemaal takjes, kastanjes en bladeren verzameld maar omdat alles nog nat was hadden we de verzamelde spullen in het beverlokaal laten drogen. Deze week waren alle spullen dus droog en hebben de bevers er dus lekker mee knutselen. De bevers hebben veel verschillende diertjes gemaakt, van spinnen tot slangen en van een mensje tot een vlinder. Omdat de knutsel werkjes zo mooi waren geworden hebben we de bos beestjes op een grote tak gezet en voor het raam opgehangen zodat ze nog een tijdje kunnen worden bewonderd. Jammer genoeg heb ik geen fotocamera dus ik kan er geen foto van op internet zetten. Over een paar weken nemen de bevers hun werkjes mee naar huis zodat hun werkjes ook thuis nog bewonderd kunnen worden. 

Volgende week is er een speciale opkomst, namelijk de JOTA JOTI en dan kunnen de bevers dus gaan praten met bevers van over de hele wereld! die speciale opkomst start al om half tien dus een half uur eerder dan de normale opkomsten. Volgende week zal ik daar dus een stukje over schrijven.

Groetjes, Steven

Facebook