Algemeen

World Scouts Jamboree

19 juli 2011

Volgende week begint in Zweden de 4-jaarlijkse Wereld Jamboree. Het grootste scoutingkamp ter wereld waar meer dan 30000 jeugdleden van over de hele wereld naar toe gaan wordt voor de 22e keer gehouden. Ook vele Nederlandse jongeren gaan naar dit kamp wat 10 dagen zal duren. Dit alles onder het motto: “Simply Scouting”.

 

Dit jaar neemt een record aantal Van Speijkers deel aan de Jamboree; Chris, Sybren, Jesper, Jeroen, Mike en Bob (allen explorer) gaan als Jeugddeelnemer van de Honingdroptroep (alle troepen hebben Nederlandse snoepjesnamen), Jeroen N. is troepleider van deze troep (waar ook nog andere Dordtenaren en leden uit de wijde regio deel van uitmaken).

 

Saskia, Lex, Ronald en Guido gaan als lid van het Internationaal Service Team en gaan dus als medewerker om in uiteenlopende functies (samen met 1000-en anderen uit alle landen) de Jamboree mogelijk te maken.

 

Wij vinden het heel bijzonder dan Van Speijk zo ruim (11 personen) vertegenwoordigd is op dit kamp en wensen iedereen heel veel plezier.

 

Hieronder een aantal links waar u alles kunt vinden over de Wereld Jamboree, de belevenissen van het Nederlandse Contingent en de troep van onze Van Speijkers.

Site van de 22e World Scouts Jamboree

Site van het Nederlandse Contingent

Site van de Honingdropjes

 

Facebook