Welpen

Vaderdag op Van Speijk!

18 juni 2011

18 juni vaderdag op Van Speijk!

Aangezien het op 19 juni vaderdag is, echter valt dit op een zondag, hebben wij besloten om ondeze eigen Van Speijk vaderdag te vieren op een zaterdag. Deze zaterdag was vandaag, 18 juni 2011.

Alle welpen waren met hun vader, opa, oom of buurman (als het maar een man was) uitgenodigd om 10 uur op Van Speijk.

De vaders, opa’s, ooms en buurmannen ( verder in dit artikel aangeduid als: ‘vaders’ ) werden ontvangen met een kop koffie. Toen de koffie (deels) op was hebben we de virtuele vlag, de vlaggenmast wordt momenteel opnieuw geverfd, gehesen en verder geopend.

Een kleine uitleg over wat we vandaag gingen doen volgde en er werden 4 teams gemaakt.

We begonnen met een quiz. De welpen leiding had echte scouting vragen bedacht en ging is even testen wie deze beter kon beantwoorden. Waren dit de welpen of de vaders? Er bleek een mooi evenwicht in kennis te zijn en er wonnen twee teams die eindigde met gelijke score.

De winnende teams mochten vervolgens als eerste naar de loods om pionier hout te halen. Per team mochten er 10 balken van verschillende lengte uitgezocht worden om hier mee een brug te bouwen over de sloot.

Nadat de winnende teams hun pionier hout voor de brug hadden verzameld mochten de teams die samen op de tweede plek waren geëindigd naar de loods.

Alle teams, samengesteld uit welpen en vaders, waren ondertussen met het maken van de burg begonnen. Dit ging heel snel. Voor wij, de welpenleiding, het in de gaten hadden waren er vier bruggen gemaakt. Als de brug af was moest het gehele team naar de overkant van het water om het deeg voor de broodjes te pakken. Vervolgens moest heel het team weer terug om hun kampvuurtje aan te maken en hun broodjes te gaan bakken. Als echte welpen gingen de vaders aan de slag om samen met hun zoon, kleinzoon of neef, een kampvuurtje te maken. Opeens wisten wij van wie ze het hadden! Toen de kampvuurtjes goed branden ging het even  regenen. Maar, gelukkig had de leiding al vroeg voor de opkomst twee grote zeilen gespannen waaronder wij met zijn allen konden schuilen als het slecht weer zou worden. Een mooi moment om even wat te drinken en te eten.

Toen het weer was gestopt met regenen konden we de broodjes gaan bakken boven het vuur. Langzaam werden de broodjes bruiner en bruiner tot ze klaar waren en op gegeten konden worden. Het was alweer tijd om te gaan sluiten, en om het echt af te sluiten sloten wij samen met de vaders de opkomst.

De vaderdag opkomst was een groot succes, de reacties die we kregen waren meer dan lovend. Voordat ik afsluit wil ik de vaders bedanken voor hun aanwezigheid en uiteraard het opruimen van alle materialen!

 

Shere Khan

De welpenleiding.

Klik hier voor meer foto's!

Facebook